Câteva rânduri despre
Transylvania in Ruins...

Cum s-a născut proiectul?

Se spune că în orice rău există și un bine. Tocmai așa a luat ființă și ideea inițiativei Transylvania in Ruins.

Pandemia de coronavirus, granițele închise la începutul lui 2020 ne-au îndemnat să ne întoarcem oarecum la rădăcinile noastre. Să ne îndreptăm privirea spre propriile meleaguri, spre Transilvania.

Combinând pasiunea pentru scris, fotografie, călătorii, natură, mediul rural, istorie și mister, Transylvania in Ruins este produsul unei „rețete” îndelungate, făcută cu mare grijă.

IMPLICĂ-TE ȘI TU!

De ce să nu descoperim și, mai mult decât atât, să valorificăm monumentele istorice lăsate să cadă pradă timpului?

Avem o țară minunată, în ea o Transilvanie mirifică, cu zeci de bijuterii arhitecturale lăsate moștenire de înaintașii noștri, fie ei români, maghiari, sași sau de alte etnii.

Indiferent, că ești mic sau mare, tânăr sau în vârstă, acest portal este destinat tuturor celor care iubesc și apreciază istoria, bogățiile culturale, vestigiile prețioase moștenite.

Cu toții suntem responsabili de ceea ce ne înconjoară, este datoria noastră să protejăm monumentele istorice lăsate de izbeliște fie de autorități, fie de nepăsarea moștenitorilor.

CARE ESTE SCOPUL INIȚIATIVEI?

Lumea trebuie să fie informată, pentru că mulți dintre noi poate nici nu am auzit de o bună parte din monumentele surprinse aici.

Transylvania in Ruins este un prilej interactiv pentru a face cunoscute zeci de locuri fantastice și pentru a trage un semnal de alarmă privind starea deplorabilă în care se află marea majoritate a obiectivelor prezentate.

Chiar dacă șansele sunt infime, nu este imposibilă încercarea de a salva ce se mai poate salva din aceste vestigii de mare valoare. Transylvania in Ruins este doar un prim pas absolut necesar!

© 2024 | Transylvania in Ruins | ✎ & 📷 Raymond Füstös